Ouderen extra liefde geven

Ouderen hebben veel liefde gegeven in hun leven, maar op deze leeftijd terug ontvangen is voor vele niet vanzelfsprekend. Als wij op bezoek gaan bij de ouderen, horen en voelen we vaak hoe eenzaam sommige van hen zijn. Meer dan de helft van de 75-plussers in Nederland voelt zich eenzaam. Bij veel ouderen komt dat vaak door meerdere factoren. Zoals het overlijden van een partner of andere leeftijdsgenoten, beperkte mobiliteit en achteruitgang in fysiek en mentaal functioneren. Tegelijkertijd worden mensen steeds ouder, wonen ze langer thuis en is de fysieke afstand tot kinderen groter dan vroeger.

Wij vinden het belangrijk om vanuit EP liefde en gezelligheid te brengen naar deze lieve mensen. Maar niet alleen eenzaamheid komen wij tegen, ook levenslust zien we bij deze mensen. Ze willen dansen, ze willen naar buiten, maar bovenal willen ze aandacht.
Tja….iets waar we allemaal behoefte aan hebben toch?

Daarom organiseerden wij een spelletjes ochtend voor 40 ouderen. Samen met de begeleider van het verzorgingstehuis ging ik naar een afdeling om de ouderen op te halen. Een prachtig geklede dame trok mijn aandacht. Ik vroeg of ze met me mee wilde naar beneden om spelletjes te spelen.
Ze vroeg of er ook mooie mannen waren. Eerst viel ik stil, denkende: “Heb ik dit goed gehoord? Hierna kwam er een grote lach op mijn gezicht en zei ik:’Jazeker, er zijn mooie mannen.”

Gearmd liepen we naar beneden en vervolgens naar de ruimte waar alle spellen klaarstonden. De sjoelbak was bij far het meest populair.
Zoveel leuke, lieve, sterke mensen die ook zichtbaar genoten van de aandacht die ze kregen van de vrijwilligers.
De cupcakes van de Koekela werden dankbaar opgegeten.
Zonder een feestdag was het toch feest 🎉.

Enne…..die dame die vroeg of er mooie mannen waren? Ja…..zij heeft voor zichzelf een bioscoop date geregeld met een van de knappe vrijwilligers .

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping