Studenten steunen daklozen met 30 seconds toernooi

Studenten
REGIO – Vijf tweedejaars communicatie studenten aan Hogeschool Rotterdam organiseren een toernooi voor een goed doel. De studenten, waaronder Lindsey Zimmerman uit Barendrecht en Sophie Mijnlieff uit Poortugaal, hebben samen evenementenbureau Hand in Hand opgericht.

De studenten organiseren eind maart een evenement voor de stichting Everyday People. ”Everyday People is een Rotterdamse stichting die zich hard maakt voor mensen zoals jij en ik, maar die net een extra steuntje in de rug nodig hebben. Denk hierbij aan eenzame ouderen, kinderen met een moeilijke thuissituatie, maar ook de daklozen”, vertellen Lindsey en Sophie.

“Met dit evenement halen we geld op voor de daklozen koningslunch die stichting Everyday People zal gaan organiseren op 28 april. Met deze lunch geeft de stichting daklozen een driegangen lunchmenu met ontzettend veel vitaminen, proteïnen en mineralen. De lunch is een complete lunch ervaring: met entertainment en het naderhand ontvangen van een goed gevulde goodiebag, krijgen de Rotterdamse daklozen de kans om zich weer even ‘mens’ te voelen. Ze worden even helemaal in de watten gelegd en kunnen hun benarde situatie daardoor weer even vergeten.”

Om geld op te halen voor dit doel, organiseren de studenten een 30 seconds toernooi. “30 seconds is een gezelschapsspel waarbij de teams in 30 seconden zo veel mogelijk stapjes naar de finish line moeten nemen”, leggen Lindsey en Sophie uit. “Deze stapjes maken zij door woorden op een kaartje te omschrijven zonder het woord zelf te noemen. Bij Nederland mag je bijvoorbeeld niet zeggen ‘het is een land’, maar wel ‘staat bekend om haar tulpen, molens en klompen’. De overige teamleden moeten zo veel mogelijk woorden goed raden. Het uitgangspunt van het toernooi is dat teams van 4 personen het tegen elkaar opnemen. Ook als je nog nooit 30-seconds hebt gespeeld kan het ontzettend leuk zijn om mee te doen; alle deelnemers krijgen van te voren een speluitleg toegestuurd. Daarnaast spelen we de ‘Everyday life’ editie van het gezelschapsspel, wat inhoudt dat er woorden op de kaartjes staan die toegankelijk zijn voor jong en oud.”

De deelnemers kunnen een aantal prijzen winnen. De hoofdprijs is een escape room ervaring voor het gehele team bij Breakout Rotterdam, inclusief vier escape room the game bordspellen van Identity Games om thuis alvast de ‘feeling’ met het bloedstollende spel te krijgen.

Het toernooi wordt gehouden op donderdag 31 maart van 19.30 tot 23 uur in de Boules Bites Bar aan de Puck van Heelstraat, naast het Cor Kieboomplein, in Rotterdam. Er is parkeergelegenheid bij de Kuip en een tramhalte op nog geen 100 meter afstand.

Kaartverkoop

Tickets kunnen worden gekocht via de website van Hand in Hand of via de volgende ticketshop:

https://shop.eventix.io/132f0d0f-c529-403e-a92f-f44018199528/tickets?shop_code=x7c3gcgq

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping