Interview met Meera

Verhaal van Meera

 

Op mijn 19e heb ik te maken gehad met seksueel geweld. Ik ben toen verkracht. Dit is iets wat ik 11 jaar met mij meedraag. Tot op de dag van vandaag heb ik dit niet kunnen verwerken, maar heb ik van mijn verdriet en kwetsbaarheid mijn kracht gemaakt. Onder andere uit deze pijn is mijn onderneming Stage & Stories ontstaan.
Hoe moeilijk het is geweest om mijn naasten voor de opname van LINDA.nl te vertellen wat mij is overkomen, is niet in woorden uit te leggen. Dit was één van de pijnlijkste dingen die ik ooit heb gedaan. Maar ik vond en vind het nodig om mijn verhaal te delen. Zeker omdat ik ook sta achter het doorbreken van taboes.
 
Het liefst sloot ik mijn ogen voor de duisternis die het licht van mij heeft afgenomen. Hulp vragen was daarom ook een te grote stap. Maar in al die jaren heb ik periodes gehad waarin mijn hartzeer boven kwam drijven. In één van die periodes heb ik contact opgenomen met een psycholoog. Wij waren geen match en vanaf dat moment besloot ik om mijzelf opnieuw af te sluiten en mijzelf te verblinden met schuldgevoelens. Rationeel wist ik dat deze misplaatst waren, maar gevoelsmatig was dit een ander verhaal. Mijn ratio en gevoel hebben die connectie niet kunnen maken. Na al mijn moed verzameld te hebben, heb ik contact opgenomen met de politie om aangifte te doen (zoals ook in de aflevering te horen is). Alleen is mijn aangifte nooit opgenomen. De agente raadde mij dit af, omdat het te lang geleden was en het mijn woord tegen de zijne zou zijn. Ik begreep het, maar ik zocht naar gerechtigheid en erkenning voor mijn verdriet en deze kreeg ik niet. Ik heb het aan de kant geschoven en keerde naar binnen, deed een slot op mijn tranen en ging verder met mijn leven. Toentertijd wist ik niet dat je ook een melding kan maken. Dit was mij door de politie niet verteld. Na 11 jaar innerlijk met mezelf gevochten te hebben, heb ik nu contact opgenomen met de politie en besloten om alsnog een melding te maken.
 
De hulp waar ik naar verlangde heb ik niet gekregen. Maar Stage & Stories heeft mij mijn stem gegeven. De stem om anderen bewust te maken en te behoeden. Te behoeden voor jezelf. Want dat wat je tegen jezelf zegt kan je helen, maar ook breken. Hulp vragen en eisen is ontzettend belangrijk en essentieel voor je helingsproces. En ik roep daarom ook iedereen op die te maken heeft gehad met seksueel geweld om hulp te zoeken. Hulp staat gelijk aan zelfliefde en zelfzorg. Ik kan zeggen dat mijn verwerkingsproces met deze aflevering nu pas echt begonnen is.
 
Het is geen makkelijke weg naar vrijheid. De littekens die zijn achtergelaten op mijn ziel hebben mij gemaakt tot de Meera die ik nu ben. En hoe pijnlijk het ook is, ik weet zeker dat de Meera van toen heel trots is op de Meera van nu.
 

Aflevering: https://www.linda.nl/tv/sex-tegen-mijn-wil/meera-sex-tegen-wil-ontmaagding/

Bron: https://www.instagram.com/stageandstories/

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping